У ХУМАНИТАРНОЈ акцији покренутој за лечење Милана Филиповића (на слици) из Пожаревца, тешко повређеног у несрећи у Америци, сакупљено је скоро 36.000 долара, али недостаје још 64.000.

Милан је повређен 12. јануара у Медисону, главном граду државе Висконсин, где се тренутно налази на лечењу. Задобио је тешку повреду мозга, због које је неко време провео у коми, као и повреду десне ноге. Лекари кажу да ће његов опоравак у Центру за рехабилитацију трајати бар шест месеци, уз још две операције на нози. Пошто Милан нема здравствено осигурање, за његово лечење у UW Hospital у Висконсину, неопходно је сакупити 100.000 долара.

Прочитајте још - ПОЖАРЕВЉАНИН ТЕШКО ПОВРЕЂЕН У УДЕСУ У АМЕРИЦИ: Хитно му треба новац за лечење

Његови родитељи и брат нису у могућности да сами подмире трошкове, па су покренули хуманитарну акцију и основали фонд за опоравак. Досад се у акцију укључило више од 400 људи из свих крајева света, а највише са простора некадашње Југославије. Сви који желе да помогну, могу то да учине преко линка https://www.gofundme.com/6qqrt7k на којем се редовно објављују све уплате и имена донатора.