НАЈАВЉИВАО је "Опел" своју електрификацију још пре више година. После првих неколико хибридних и модела на чист електропогон, у Рисесхајму су још јаче, наставили своју офанзиву.

Већ до 2021. године, традиционални немачки бренд ће понудити укупно осам електрификованих возила у веома битним сегментима тржишта.

Прочитајте још: Спреман за ново доба: "Голф 8" пуни касу гиганта

- Електрификоваћемо комплетну гаму производа до 2024. Наредни модели ће уследити убрзо након што ове године започнемо са моделима "опел корса-е" и "опел грандланд X хибрид"" - рекао је извршни директор "Опела" Михаел Лохшелер .

Током следеће године "Опеловој" електричној поставци биће додати батеријско-електрична верзија транспортера "опел виваро" као и електрична верзија наследника модела "опел мока X". Електричне варијанте модела "опел комбо" и "опел комбо лајф" заједно са електричном верзијом "опел зафире лајф" биће додате у портфолио 2021. Део "Опелове" гаме електрификованих возила ће такође бити и електрификована верзија "опел астре" следеће генерације.

Прочитајте још: "РЕНО" ПРЕДСТАВИО ВОЗИЛА НА ХИДРОГЕН: Гориве ћелије су будућност?

- Ова гама производа ће нам обезбедити одличну позицију у намери да остваримо амбициозне будуће циљеве ниже емисије штетних гасова у Европи - рекао је извршни директор Опела Лохшелер - Електромобилност је незамењљива компонента овог плана. Али наши најмодернији и ефикасни мотори са унутрашњим сагоревањем као и развој горивних ћелија у Центру компетенција у Риселсхајму ће имати важан допринос да наша компанија буде одржива и отпорна на будућност."