КАДА се први пут појавила "тојота Ц-ХР" је усталасала тржиште СУВ возила. Сасвим другачија, оригинална, јединствена, атрактивна...

Несумњив успех на тржишту је био доказ да је "Тојота" опет изнедрила нешто што ће трајати дуги низ година, али то не значи да су јапански магови ауто-индустрије застали бар на тернутак.


Стални напредак, иновације и пред нама је освежена "тојота Ц-ХР" за коју у "Тојоти" кажу да је "Више хибрид, више повезана и легендарна".


Шта доноси побољшана верзија овог јединственог СУВ возила?

У "Тојоти" дају сажет и јасан одговор:


- Освежена понуда "Toyote C-HR" нуди избор хибридних погонских склопова, нови мултимедијални систем и дизајнерска побољшања која рафинирају њен изглед задржавајући истовремено њен легендарни стил.


Наравно, у жижи је хибридни погон, који је "друго име" јапанског гиганта.


За "Ц-ХР" је прво побољшан 1,8-литарски хибрид од 122 КС, а затим је у успешну причу уведен и "Тојотин" нови 2,0-литарски систем "Hybrid Dynamic Force" од 184 КС што даје купцима избор високоефикасних хибридних погонских склопова с емисијама ЦО2 од 109 г/км за 1,8-литарски систем, односно од 118 г/км на 2,0-литарском систему "Hybrid Dynamic Force" (WLTP норме).


Поврх тога, обновљена "тојота Ц-ХР" опремљена је новим мултимедијалним системом који укључује интеграцију паметних телефона "Apple Carplay" и "Android Auto".


- "Тојота Ц-ХР" остаје доследна својем визуелном идентитету, а силуета у стилу купеа ствара храбар изглед који се и даље истиче. Предњи и задњи део доживели су промене чинећи овај легендарни аутомобил још префињенијим, док обојена доња "усна" појачава динамику облика наглашавајући снажан, широк и повишен став - објаснили су нам дизајнери "Тојоте" своју визију.


Предња и задња светла унапређена су врхунском ЛЕД технологијом, при чему дневна светла (DRL) и показивачи смера стварају јединствен предњи склоп чинећи глатку линију изнад главних светала. Назад, нови склопови светала спојени су сјајним црним спојлером стварајући јединствени чисти облик.


Прочитајте још: "ТОЈОТА ЦХ-Р ХИБРИД": Нешто сасвим другачије


- "Тојота Ц-ХР" је јединствена.Поносни смо због увођења 2,0-литарског погонског склопа "Hybrid Dynamic Force". Стварајући 184 КС, овај систем истовремено омогућава наглашене возне перформансе, уз велику ефикасност - каже се у саопштрењу "Тојоте Србија" достављеног "Новостима".


Побољшани, ефикаснији 1,8-литарски хибридни систем исто тако је на располагању, захваљујући чему купци "Ц-ХР" од сада имају могућност избора између две хибридне опције.


Динамичке дораде укључују обраду система ослањања, којом је побољшана удобност у вожњи уз задржавање одличне управљивости . Све верзије одликују се и смањеном буком и вибрацијама, па је комфор у кабини додатно побољшан.


Обновљени "Ц-ХР" представља се с новим мултимедијалним системом који унапређује "Тојотину" понуду повезивања. Овај систем сада омогућава потпуну интеграцију паметног телефона, а подржава чак и последње верзије "Apple Carplay" и "Android Auto". Подржава и освежавање мапа "он-лајн", па купци могу безбрижно уживати у последњим верзијама европских ауто карата.


На тржиште Србије, освежена "Toyota C-HR" стиже почетком следеће године.


Емисија ЦО2 за обновљену Тојоту Ц-ХР:


1,8 л Hybrid, 122 КС

"NEDC": Од 86 г/км

"WLTP": Од 109 г/км2,0 л Hybrid, 184 КС

"NEDC": Од 92 г/км

"WLTP": Од 118 г/км