НАШИ држављани који су имали несрећу да им велико невреме у Грчкој оштети аутомобил имају два избора: или да поправе аутомобил у Грчкој или да своје возило дошлепају до свог пребивалишта, а најјефтиније кошта евро по километру, уз плаћање путарина, мостарина... Све шлеп-службе наплаћују превоз возила само у једном смеру. То значи да ако је возило удаљено 500 километара од места пребивалишта, плаћа се евро по километру само у једном смеру.

Чланови Ауто-мотро савеза Србије, а има их тачно 97.669, у знатно повољније су положају. Њима ће возило које је оштећено и не може безбедно да се вози бити одшлеповано или до најближег сервиса или до места пребивалишта потпуно бесплатно.

Прочитајте још - НОВИ БИЛАНС ПОГИНУЛИХ: Седам особа страдало у олуји, проглашена ванредна ситуација (ФОТО+ВИДЕО)

Власници возила која имају каско осигурање, у случају да им је возило оштећено у елементарној непогоди, морају да добију записник од грчке полиције. У сваком случају, препорука је да се одмах контактира са осигуравајућом кућом код које је возило осигурано. И остали, теоретски, такође могу да наплате штету, али само уколико локална заједница где је штета настала предвиђа исплату одштете на возилима у тим случајевима.