Генијални комичар и глумац Бранислав Петрушевић Петрући (64) преминуо је данас. Током дуге каријере на мети његових фора, посебно на наступима у Индексовом радио позоришту, нашли су се се бројни политичари, а неки нису баш били срећни због тога.

Прочитајте још: Популарни Бићко затечен смрћу Петрућија: Тешко је сазнати да је отишао неко са ким си провео већи део живота

Велики број радијских емисија, касније и позоришних представа, донео је и бројне анегдоте, а Петрући се посебно сећа момената када су их уживо гледали политичари које су "пецкали".

- Неки су долазили и иза сцене да нас виде после представе – причао је за наш лист Петрушевић. - Било је и замерки. Рецимо, Божидар Ђелић каже "није баш тачно оно за десетак милиона евра".

Прочитајте још: "Мислила сам да се шали, умро је за 10 секунди": Исповест Петрућијеве жене којој је глумац преминуо на рукама

- Радили смо представе до зиме у Дому синдиката, уз Ниш, Нови Сад, а онда смо одлазили на Копаоник, где је доста људи било на скијању. Једне године дође тамо са свитом тадашњи премијер Милан Панић и седа у први ред. Ја играм њега са оним чувеним "разговарајмо о миру, разговарајмо о скидању санкција." После представе дође Панић и каже: "Вас би Индијанци тужили због овог што радите." Мени је рекао: "Ви сте ме попрскали." Рекох - шта би тек Слободан Милошевић требало да каже? (смех).