Већ четврту годину за редом, у Призрену од 23. до 25. августа, у атријуму Цркве Светог Спаса из 14 века одржаће се фестивал ране музике „Медимус”.

Према речима организатора, овај несвакидашњи фестивал на нашим просторима и ове године међународног је карактера.

- Ове године нам долазе гости из Грчке (Грчки византијски хор) и Мађарске (Musica Profana), а имаћемо част и да чујемо наш чувени ансамбл „Ренесанс”, најстарији ансамбл који се бави извођењем ране музике у Европи, који ове године слави 50 година рада. Као и сваке године, посетиоци Фестивала имаће прилику да чују и фестивалски ансамбл „Медимус” састављен од музичара из региона - истиче Бојан Бабић, председик Удруђења пријатељи манастира светих Архангела код Призрена.

Прочитајте још - НОТЕ ЗА ДУШУ У ЦАРСКОМ ГРАДУ ПРИЗРЕНУ: У атријуму Цркве Светог Спаса отворен међународни фестивал средњовековне музике "Медимус"


Он напомиње да овогодишњи Фестивал затвара ансамбл Симонида Хипербореја који ће представити древну музику евроазијских и индоевропских народа. Иначе, генерални покровитељ Фестивала је Министарство културе Републике Србије уз подршку епархије рашко-призренске, док је један од медијских спонзора фестивала и наш лист.