ПРЕДСТАВА Народног позоришта из Београда "Иванов" А.П. Чехова, у адаптацији и режији Татјане Мандић Ригонат, у уторак ће бити изведена у главном програму 4. МИТЕМ-а (Madch International Theatre Meeting) у Будимпешти, једног од тренутно најамбициознијих европских позоришних фестивала.

Ансамбл нашег националног театра већ је са успехом учествовао на овом фестивалу, са Стеријиним "Родољупцима", у режији Андраша Урбана. Овог пута, наћи ће се међу позоришним остварењима из Мађарске, Француске, Русије, Украјине, Велике Британије, Немачке и Литваније, која се од 11. априла до 5. маја изводе на сцени будимпештанског Националног театра.

У насловној улози вишеструко награђиване представе "Иванов" је Никола Ристановски, а у великом ансамблу су и Нада Шаргин, Марко Баћовић, Бранко Видаковић, Данијела Угреновић, Хана Селимовић, Ненад Стојменовић, Бранка Петрић, Бојан Кривокапић, Никола Вујовић, Вања Милачић, Предраг Васић, Јелена Живковић, Немања Константиновић, Даница Араповић и музичари Никола Драговић, Иван Мирковић и Немања Бубало.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Родољупци" гостују у Мађарској

Занимљиво је да ће се пред мађарском публиком појавити три инсценације Чехова: уз нaшег "Иванова", земља домаћина извешће "Вишњик", док "Ујка Вања" долази из Москве.