У ПРИЈАТНОМ амбијенту аутентичног Музеја пчеларства „Јован Живановић“ у Сремским Карловцима (Митрополита Стратимировића 86 б, у четвртак увече у 20 часова биће приказано документарно филмско остварење посвећено легендарном песнику Мирославу Мики Антићу (1932 – 1986).

Под симболичним називом „Први филм,“ овај документарац у продукцији Културног центра Новог Сада на челу са директором Бојаном Панаотовићем, режирао је млади уметник из Београда Душан Стојановић по сценарију Лазара Станивуковића.

Ово је први филм који се бави Антићем у документарној форми уз учешће његових пријатеља и познавалаца његовог дела. О Мики, између осталих, своја сећања евоцирају др Драшко Ређеп и глумци Рада Ђуричин и Горан Султановић.

Прочитајте још - Мика Антић: Живот - бујица

Филм о Антићу биће први пут приказан у Карловцима,а премијерно га је крајем прошле године видела одушевљена новосадска публика у КЦНС, а потом и песникови поштоваоци у КИЦ „Будо Томовић“ у оквиру представљања манифестације „Антићеви дани“ у главном граду Црне Горе.

Иначе, редитељ Стојановић познат је по роману о Зорану Радмиловићу „Живот иза завесе“ и документарном филму о др Драшку Ређепу „Светионик кроз маглу равнице“.