ПЕТОДНЕВНА манифестација 11. Антићеви дани у организацији Културног центра Новог Сада завршена је вечерас уручењем „Антићеве награде“ новосадском песнику Ненаду Шапоњи за збирку „Изгледам, дакле нисам" коју је објавила ИК „Прометеј“.
Сечаност је приређена у Градској кући, уз присуство бројних поштовалаца Мике Антића свих генерација, а признање лауреату уручио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић.

Захваливши на пригодним и похвалним беседама чланова жирија Марије Васић Каначки, Бошка Сувајџића и др Драшка Ређепа, Шапоња је рекао да му је велика част што се налази у улози добитника „Антићеве награде“, уз шаљиву опаску да се, слушајући све те лепе речи упућене њему, на тренутке питао - о коме је заправо овде реч.

- С Миком Антићем сам се „дружио" од своје друге године када ми је отац мало говорио о Марку Краљевићу и Муси Кесеџији, а мало друге стихове за које сам тек касније схватио да су Микини. Његове књиге су откривале деци цео свет. Антић је без сумње наш највољенији песник, песник срца који веома добро кореспондира са свима нама – рекао је Шапоња не скривајући своју радост што је у његовим рукама „награда која није поткупљива".