УСПЕХ јединог српског филма у званичном програму 47. Берлинала, "Реквијема за госпођу Ј." редитеља и сценаристе Бојана Вулетића, који је премијерно приказан у селекцији Panorama Special, доказују и сјајне критике објављене у престижном "Холивуд рипортеру".

Угледни критичар Стивен Далтон оценио је Вулетићево остварење као "једно од пријатнијих изненађења фестивала до сада", истичући да се испод површине фаталистичке и летаргичне атмосфере филма одвија нешто много разиграније и позитивније: пригушен врисак пркосне људскости против немилосрдно окрутног универзума. И поред свег очаја на површини, оценио је Далтон, филм нуди и сочан црни хумор, и топлу емпатију према несавршеним протагонистима.

Ден Фајнару из "Скрин дејла", истакао је да је "Вулетићево третирање Балкана зачињено трунком Кафке, али да на крају ипак сугерише да "чак и сиви облаци пропуштају довољно сунца да учине живот вредним живљења". Сјајним критикама испраћена је и игра Мирјане Карановић, која игра главну јунакињу, и коју је Далтон назвао "савршеном глумицом".

Редитељ Бојан Вулетић изјавио је да нико у екипи филма није очекивао овако добар пријем у Берлину, и да су одушевљени реакцијом публике и критике.

- Публика на Берлиналу препознала је да "Реквијем" није само балканска прича, већ универзална, и да добро функционише на емотивном плану. Очигледно је да тај црни хумор који имамо, функционише, и да су људи већ уморни од депресивних прича - истакао је Вулетић.