ЈКП "Београдски водовод и канализација", на основу закључка Градског већа, спроводи акцију репрограма дуга, који обухвата главницу, камате, трошкове суда и извршног поступка, за све кориснике услуга из категорије појединаца и предузетника. Како наводе из овог комуналног предузећа, свим корисницима који репрограмирају дуг отписује се целокупна камата у случају испуњења уговора, при чему могу да одаберу жељени модел измирења неплаћених рачуна.

Репрограм дуга могу потписати корисници који дугују више од три месеца, а за које није покренут поступак принудне наплате, корисници који су утужени код надлежних судова и јавних извршитеља, којима су поступци у току пред надлежним судовима, али и по правоснажним пресудама и решењима о извршењу, као и корисници који су у претходним годинама приступали репрограму дуга, а нису поштовали динамику отплате.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Плаћаћемо скупље Инфостан, повећана цена ових услуга

- Попуст од 15 одсто остварује се уколико се дуг отплати одједном - наводе из овог комуналног предузећа. - Уколико се дуг измири у три месечне рате, добиће се попуст од 12 одсто, док је за плаћање у шест рата предвиђено 10 одсто умањења. Ако се у року од дванаест месеци измири дуг, оствариће се попуст од пет одсто.

Репрограм може да се потпише од 18. новембра до 31. децембра, сваким радним даном од 8.00 до 15.00, у просторијама ЈКП БВК у Улици кнеза Милоша 27, на трећем спрату.