Од данас ће 434 аутобуса ГСП-а од укупно 680 имати климу и то ће морати видно да истакну, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић додајући да ће на три аутобуса са климом возити један без ње.

"До краја септембра стиже 174 нових аутобуса. Од 1. новембра ниједан аутобус ГСП-а неће бити без климе", рекао је Весић за телевизију Прва.

Говорећи о уређењу града, Весић је казао да не разуме зашто се диже велика фама око тога јер је то нормално и град мора да се среди.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Опсерваторија на Звездари постаје туристичка атракција

"Постоје неки технолошки процеси. Некада морате да сачекате да сазри бетон. Ми за разлику од претходника не шминкамо улице, не скинемо само два три сантиметра асфалта и ставимо нови. Ми радимо комплетне реконструкције, мењамо канализацију, водовод, телекомуникационе инсталације, радимо подлоге. Наше реконструкције су темељите и после њих нема потребе да се ради бар 20 година. могли смо и ми као Ðилас само да скинемо три сантиметра асфалта", рекао је Весић.

Заменик градоначелника најавио је да ће за 10-ак у пешачкој зони у центру града саобраћати четири мала електрична аутобуса која ће бити бесплатна за грађане.

"Ја само спроводим планове које су направили неки људи 80-их година прошлог века који су паметно планирали", рекао је Весић.

Он је најавио да ће ускоро бити регулисано коришћење јавних бицикала.

"Биће расписан за неколико недеља први тендер за јавне бицикле у београду. Биће их 900 и имаћемо 150 станица. И по томе ћемо личити на уређене европске престонице", рекао је Весић и додао да ће и коришћење електичних тротинета ускоро бити регулисано законски.