МИНИСТАР просвете Младен Шарчевић изјавио је да је за инцидент у ОШ "Јован Поповић" на Карабурми, током прославе мале матуре, одговоран директор школе Иван Ћилерџић. Током припреме осмака за одлазак на прославу мале матуре, у двориште су ушли младићи, упалили бакље и дошли у конфликт са полицијом. Министар тврди да је директор децу довео у ризичну ситуацију.

- Прослава у школском дворишту била је довољан разлог да се скупе локалне лоле, мангупи, да запале бакље, па да се сукобе са полицијом - рекао је министар Шарчевић. - Ко је онда крив? Наравно, директор. Децу је довео у ризичну ситуацију и такав кадар неће бити директор школе.

Он је додао да је инспекција Министарства просвете изашла на терен чим се инцидент догодио и да ће епилог целе приче ускоро бити познат.

Прочитајте још: Шарчевић: За инцидент у школи на Карабурми крив директор

- Директор каже да му је тако Савет родитеља рекао... Не слушаш никога, закон ти каже да то не смеш да радиш - нагласио је министар. - Савет родитеља у оваквим ситуацијама може да пружи само савет, а не да одлучује. Ако се прослава организује у школи, и родитељи треба да се укључе и да дежурају.

Инцидент се догодио у среду увече, када су младићи који су дошли са стране напали полицајца који је покушао да им одузме запаљену бакљу.