ГРАДСКО саобраћајно предузеће "Београд" ускоро ће у свој возни парк уврстити још 70 нископодних соло аутобуса. Као што је најављено, ребалансом буџета омогућена су средства за куповину нових возила, а укупно је за наредни период у плану набавка око 230.

Како се наводи у конкурсној документацији, сви аутобуси морају бити исте марке и типа, а морају бити нови, произведени у овој години. Сва возила ће морати да имају вај-фај мрежу, као и лед-дисплеје са најавама тренутног и наредног стајалишта, звучну најаву стајалишта, као и да буду прилагођена за улазак путника са инвалидитетом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Весић: Набављамо између 210 и 230 аутобуса

Да подсетимо, ово је само прва тура возила која ће стићи у гараже ГСП. Како би се обезбедио новац да се понови возни парк градског саобраћајног предузећа, на прошлој седници Скупштине града одборници су усвојили одлуку о ребалансу буџета, којом је обезбеђено додатних 10 милиона евра, док ће 35 милиона бити набављено из кредита.

Београђани ће се новим аутобусима превозити од 1. септембра. Град планира да током 2020. и 2021. године уложи још додатних 65 милиона евра у куповину стандардних и електричних аутобуса и трамваја.