ПРЕТХОДНА три дана житељи дела насеља Војводе Влаховић на Вождовцу бивали су непријатно изненађени сувим славинама у јутарњим сатима. Писали су ЈКП "Водовод и канализација" у нади да ће им проблем бити решен, али лоше вести настављају да се нижу - ово предузеће не одржава њихову мрежу, те нема надлежност да отклања квар.

Према речима једне од станарки насеља, пре два дана остала је без воде усред спремања за посао.

Прочитајте још: Насеље Војвода Влаховић: Гуши их смеће

- Већи део дана нисам код куће, па не знам да ли је било проблема осим тог дана, али у среду сам видела да се низ улицу слива вода - рекла нам је Нина Б. - Обавестила сам предузеће.

С друге стране, Мирјана М. такође је звала службе, али последња информација коју има јесте да ће квар отклонити инвеститор. Из "Водовода" им је речено да је мрежа у том делу положена без услова и њихове сагласности, па стога не могу ништа да учине.

- Пријаве су нам стигле за бројеве 47Т и 53Ј, а ту мрежу није радила Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, што значи да не спада у наш делокруг - објашњавају из "Водовода и канализације". - Ми нисмо задужени за одржавање, већ онај ко је копао за прикључак. Највероватније, одговоран је инвеститор.

С обзиром на то да БВК тврди да су нелегално прикључени на мрежу, житељима насеља Војвода Влаховић није јасно како је у том случају могуће да им уредно на уплатницама "Инфостана" стиже и рачун за воду.

Из "Водовода и канализације" објашњавају да чак и у том случају грађани треба да плате, јер они троше драгоцену течност из градског резервоара.