У ПОСЛЕДЊИХ десетак дана непозната особа убила је четири мачке у Блоку 19а! Последње насиље над животињама догодило се у недељу ујутру, када су станари код улаза 32, у Улици Владимира Поповића, затекли стравичан призор - мацу у локви крви. Цео случај пријављен је полицији, али су комшије забринуте за друге мачке о којима се старају, као и за сопствену безбедност.

Маче згажено усред парка између зграда, житељи Блока 19а нашли су пре десетак дана. Неколико дана касније, на пољани су пронађени лешеви још два љубимца. Ипак, станаре улаза од 24 до 32 запрепастила је свирепост последњег насиља. Непозната особа је мачку убила тако што јој је главу ударала о један од стубова стамбеног објекта, те је крви било на све стране.

- Неко је током ноћи убио нашу Мазу - прича житељка овог краја. - Призор је био застрашујући. Крви је било по стубовима, по гелендеру, на улазу. Случај смо одмах пријавили полицији. Сад смо сви у страху, јер је и полицајац рекао да тај ко на овакав начин може да убије животињу, може да повреди и човека.

О мачкама брину станари зграда и доктори ветеринарске амбуланте која се налази у Блоку.

- Све маце су чиповане, вакцинисане и стерилисане - прича ветеринар Невена Стефановић. - Не преносе заразу и не праве проблеме. Житељи зграда им пружају сву могућу бригу и негу и хране их. Зато ми је овакво насиље необјашњиво.


КОМШИЛУК

СТАНАРИ сумњају да је на овако нешто способан један од комшија који је психички поремећен.

Видели су га, како кажу, да шутира маце и да тих дана тражи нешто по околном шибљу. Ипак, ни у кога са сигурношћу не могу прст да упру.